Ibrahim hadžibajrić se žalio što ostaje bez mandata načelnika: Sud BiH mu odbio žalbe

U ovoj sedmici bi Centralna izborna komisija BiH trebala održati svoju sjednicu na kojoj će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koji će se, najvjerovatnije održati u nedjelju 29. oktobra

28.08.2023. 20:30
  • Podijeli:
Ibrahim Hadžibajrić foto Armin Durgut:PIXSELL-645cfbee68236.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine odbilo je sve pristigle žalbe na Odluku o oduzimanju mandata načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića, piše Klix.

Ovim činom Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je da je opoziv načelnika Općine Stari Grad Sarajevo proveden u skladu sa zakonom što je ranije utvrdila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

U ovoj sedmici bi Centralna izborna komisija BiH trebala održati svoju sjednicu na kojoj će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koji će se, najvjerovatnije održati u nedjelju 29. oktobra.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u maju optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. On je također zajedno sa Elmedinom Karišikom, Seidom Hadžibajrićem i Almom Destanović lišen slobode u akciji Start, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()