Gorka pilula: Ademović nevoljno ispoštovao dogovor

Kolegijum izabran glasovima Hrvata i Srba

16.02.2023. 16:18
  • Podijeli:
kemal ademovic foto SRNA-63ee4932be6b2.webp Foto: SRNA

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović rekao je da je dobijanjem kandidatskog statusa BiH dobila šansu da napravi iskorak i da se otkoče procesi koji su duži niz godina u zastoju.

"Očekujem od Predstavničkog doma da će nam vrlo brzo dostaviti reformske zakone koje smo obavezni da usvojimo na Domu naroda", rekao je Ademović novinarima u Sarajevu nakon konstitutivne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ademović je dodao da Dom naroda preuzima tešku obavezu donošenja tih zakona i usaglašavanja.

"Sve što bude u interesu BiH ja ću podržati i daću svoj maksimum da ti zakoni što prije ugledaju svjetlo dana da bi građanima BiH napokon bilo bolje", naglasio je Ademović.

dom n

On je napomenuo da sve zakone koji budu na štetu BiH bez obzira na koaliciju koja ga je zadužila da bude u Kolegijumu Doma naroda neće podržati.

Ademović je naveo da će kolege u Klubu Bošnjaka konsultovati i da treba iskoristiti zamah da se popravi stanje u BiH.

Komentarišući činjenicu da je u Kolegijum izabran glasovima Hrvata i Srba i da će ga možda neki nazvati izdajnikom, Ademović je rekao da je to koaliciona formula u kojoj se dogovara i da se mora poštovati.

"Dobio sam ulogu da to ispoštujem i ne bih bio nesrećan da nisam izabran, pozicija bi mi bila lagodnija, a ovako imam teško breme i na spinove o nekakvoj mojoj izdaji ne bih se ni referisao jer sam se cijeli život borio za BiH i samo imam traume i ožiljke, a od imovine, kao i većina građana, samo uslove za preživljavanje", rekao je Ademović.

On je naveo da je danas za njega bila gorka pilula jer je na zahtjev lidera sam sebe predložio u Kolegijum Doma naroda, da je to nevoljno uradio, ali da je ispoštovao dogovor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()