Delegacija iz BiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta evrope

Predviđena je rasprava o Godišnjem izvještaju o radu za 2022. godinu komesara Savjeta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatovi

23.04.2023. 17:23
  • Podijeli:
evropa_evropska_zemlje_zastave-6422c144cbb13.webp Foto: Pixabay

Članovi parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće u drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, koje će biti održano u Strazburu od sutra do petka, 28. aprila.

"Predloženim dnevnim redom zasjedanja predviđena je rasprava o Godišnjem izvještaju o radu za 2022. godinu komesara Savjeta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović", najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđena je i rasprava, te glasanje o izvještajima o temama "Evropska konvencija o ljudskim pravima i nacionalni ustavi" i "Provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava".

Učesnici zasjedanja raspravljaće i o izvještajima o temi "Političke strategije za sprečavanje, pripremanje i suočavanje sa posljedicama prirodnih katastrofa" i o temi "Mladi i mediji".

Predviđeno je i obraćanje predsjednika Islanda Gudnija Johansona, kao i redovna razmjena informacija sa generalnom sekretarom Savjeta Evrope Marijom Pejčinović Burić.

U delegaciji Parlamentarne skupštine BiH su Saša Magazinović, Sabina Ćudić, Darijana Filipović i Branislav Borenović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()