Crnadak: Ono što su Trojka, HDZ i SNSD dali Evropskoj komisiji je šuplja priča

"Ako bude nametnut Izborni zakon, to je isključivo njihova odgovornost", zaključio je Crnadak

25.01.2024. 12:16
  • Podijeli:
Igor_Crnadak_foto_UNA-65b2430fa28b7.webp Foto: UNA

Nakon posjete visoke delegacije EU BiH stvari su jasne - u Briselu vrata jesu otvorena, ali nema mnogo optimizma kada je riječ o tome da će BiH ispuniti uslove do marta, poručio je danas šef kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak.

"Von der Leyen je jasno rekla da zakoni o sprečavanju korupcije, sudovima jesu važni, ali nisu presudni. Očekuje se napredak u vladavini prava, izbornom integritetu.... Nije tačno da su vrata EU za BiH zatvorena ako ne bude otvaranja pregovora u martu, to zavisi od ispunjavanja uslova. Neće biti otvaranja pregovora ako se u RS ne ukinu zakoni o kriminalizaciji klevete, NVO, imunitetu", istakao je.

Dodao je da je sastanak u Laktašima razotrkio nesposobnost i nemogućnost postojanja dogovora u vladajućoj koaliciji.

"Ono što su Trojka, HDZ i SNSD dali evropskoj komisiji je šuplja priča", naglasio je.

Prema njegovim riječima, oni imaju obavezu da isporuče paket izbornog integriteta, jer imaju većinu u oba doma Parlamenta BiH.

"Ako bude nametnut Izborni zakon, to je isključivo njihova odgovornost", zaključio je Crnadak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()