CIK BIH: Štampanje glasačkih listića počinje u ponedjeljak

Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH najavio je da će CIK BiH u augustu imati još nekoliko aktivnosti u vezi sa edukacijom izbornih komisija

07.08.2022. 14:27
  • Podijeli:
profimedia-0217458259-izbori-bih.jpg

Štampanje glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, zakazane za 2. oktobar ove godine, počinje u ponedjeljak 8. augusta. 

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović će ovim povodom sutra u 12.00 sati dati izjavu za novinare u prostorijama kompanije "Unioninvestplastika" u Vogošći koja je dobila posao štampanja glasačkih listića.

Medijima će potom biti omogućeno da, uz poštovanje uputstava koje će dobiti, obiđu i slikaju pogon gdje se vrši štampanje glasačkih listića. 

Najavio je da će CIK BiH u augustu imati još nekoliko aktivnosti u vezi sa edukacijom izbornih komisija i druge aktivnosti oko štampe glasačkih listića, otpreme i upućivanja glasačkih paketa za glasače van BiH, te će se pripremati za izbornu kampanju koja počinje početkom septembra.

Arnautović je pozvao sve učesnike izbornog procesa da se uzdrže od korištenja govora mržnje, da ni jednim svojim potezom, video-spotom, bilbordom, plakatom, radio-džinglom, svojim govorima na skupovima itd. ne koriste jezik mržnje.

"Naglašavam da će se CIK BiH i u pogledu govora mržnje i u pogledu zloupotrebe javnih sredstava i resursa, strogo držati odredbi Izbornog zakona BiH", naveo je Arnautović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()