Čestitke samo pristižu: Zvaničnici zahvalni ženama

Svim ženama 8. mart čestitala je i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

08.03.2024. 12:00
  • Podijeli:
ruze_osmi_mart_danzena-64075aab75252.webp Foto: UNA

Širom svijeta danas se obilježavaju Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, a čestitke su ovim povodom uputili i zvaničnici Srpske.

Milorad Dodik,  predsjednik Republike Srpske, u česticu povodom 8. marta poručio da žene kao stub porodice, društva i institucija predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama.

"Žene obavljaju brojne odgovorne, profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama pokrenuti su mnogi pozitivni procesi", navodi se u čestitki.

Dodik je naglasio da će institucije Republike Srpske nastaviti da se zalažu i bore da položaj žena u svim segmentima života bude još kvalitetniji, saopšteno je iz Kabineta presjednika Srpske.

Radovan Višković,  predsjednik Vlade Republike Srpske, poručio je da je nemjerljiv doprinos koji žene daju u stabilnosti i napretku društva.

"Majkama, suprugama, sestrama i svim ulogama koje zauzimaju u našim srcima, čestitam 8. mart, sa željom da ovaj datum bude kruna naše cjelogodišnje, kao i cjeloživotne posvećenosti poboljšanju njihovog položaja u društvu", naveo je Višković i  istakao da je zalaganje i rad žena, zajedno sa majčinstvom kao jednom od najvrednijih kategorija, predstavlja najveće bogatstvo koje je potrebno još više njegovati i unapređivati.

"Svjedoci smo hrabrosti žena i njihove uloge u očuvanju Republike Srpske, kako kroz istitucije, tako i kroz porodicu, na čemu im dugujemo ogromnu zahvalnost", zaključio je Višković.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, istakao je da su žene oličenje hrabrosti, snage i požrtvovanosti, te stub porodice i društva.

"Naša je obaveza da radimo na njihovom osnaživanju, jer sa jakim ženama Republika Srpska je jača, stabilnija i prosperitetnija. Bez uspješnih žena nema ni ekonomskog napretka, koji je veoma važan za svako društvo i državu", naglasio je Stevandić u čestitki upućenoj svim ženama.

Stevandić je dodao da će Narodna skupština Republike Srpske nastaviti da unapređuje zakonodavni okvir radi poboljšanja položaja žena u svim sferama javnog i privatnog života.

Svim ženama 8. mart čestitala je i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

"Jednake mogućnosti žena i muškaraca nisu povlastice, već obaveza, zato je i ovaj dan prilika da još jednom ukažemo na potrebu unapređenja njihovog ekonomskog, socijalnog i političkog položaja, kao i na zaštitu od svih oblika diskriminacije i nasilja", istakla je Cvijanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena.

"Obilježavanje ovog datuma naglašava vaša ekonomska, politička i društvena postignuća, ali i skreće pažnju na dalju potrebu napretka u borbi za rodnu ravnopravnost", poručio je Komšić i zahvalio se na njiohovoj snazi, ljubavi i neumornom radu koji čine naš svijet boljim mjestom.

Ljubiša Ćosić,  gradonačelnik Istočnog Sarajeva, čestitao je danas Međunarodni dan žena, poručivši da su one najjači oslonac na kojem društvo počiva i da poštovanje i pažnju zaslužuju svakoga dana, a da je 8. mart tu samo da na to podsjeti.

"Našim bakama, majkama, sestrama, suprugama, prijateljicama i svim ostalim damama želim da čestitam Međunarodni dan žena ", naveo je Ćosić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()