Ćeranić za UNU: Očekuje se silovit odgovor Rusije

On očekuje da će Rusi uskoro da predoče sve dokaze, jer jedan napadač ima prostrelnu ranu, ostali su živi i zdravi i dobri svjedoci.

23.03.2024. 11:55
  • Podijeli:
Predrag Ćeranić 1-65feb57366cd7.webp Foto: BN

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić rekao je za UNA TV da je svijet nakon terorističkog napada u Moskvi ušao u period kada se koriste hibridne metode rata. Vjeruje da je napad na Moskvu naručen od zvaničnog Kijeva.

''Svih pet terorista i šest pomagača uhapšeni su u Brđansku, na samoj granici sa Ukrajinom, tamo je bilo prodora od ukrajinskih snaga, što govori da je ovaj teroristički napada pripreman i naručen od zvaničnog Kijeva'' – kaže Ćeranić i dodaje:

''Struktura terorista, pa oni su državljani Tadžikistana, Avganistan, ko je tamo prisutan, ko je njih mogao da opremi i obuči? Da su priprmani u Tadžikistanu, oni bi bježali prema Centralnoj Aziji, a ne prema Ukrajini. Neće se moći oprati kijevski režimi, ni oni koji su njihovi politički mentori'' – kaže Ćeranić za UNU:

On očekuje da će Rusi uskoro da predoče sve dokaze, jer jedan napadač ima prostrelnu ranu, ostali su živi i zdravi i dobri svjedoci.

''S obzirom na brz prodor ruskih snaga prema dubini ukrajinske teriotorije nakon pada Dijevke i zaposjedanja manjih gradova, kao što je Orlovka, taj ruski prodor je bio nezadrživ, šta je Kijev mogao da uradi, nego da posegne za najgnusnijim medotodom ratovanja, a to je terorizam. Moglo se očekivati, ali da bude ovako monstruozno da se napadne koncertna dvorana gdje je puno mladih, pa i djece. Za sada je 60 mrtvih, vjerovatno će taj broj i rasti, jer mnogi su teško ranjeni'' – kaže Ćeranić.

Napada na Mosku, Ćeranić poistovjećuje sa napadom na američke kule bliznakinje iz 2011. godine. Poznato je kakav je tada bio američki dogovor. Ništa manje, kako kaže Ćeranić, neće biti silovit odgovor Rusije.

''Zločin protiv čovječnosti, ali nije za razumjeti one koji su brže -  bolje požurili da prstom pokažu na ''fantomsku'' islamsku državu kao organizatora i da ubjeđuju svjetsku javnost kako Ukrajina nema ništa s tim. Dovoljno je to da su teroristi bježali prema Ukrajini i bili blizu granice da nas uvjere u suprotno'' – zaključuje Ćeranić za UNU.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()