Bez dlake na jeziku: Košarac poručio Šmitu da mu je neophodna medicinska pomoć

Košarac je naglasio da ovo nije Šmitov populizam, poriv za prikupljanje političkih poena

19.05.2024. 17:40
  • Podijeli:
stasa-kosarac-una-6 Cropped (1).jpg Foto: UNA

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je krajnje vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć.

Košarac je na Instagramu objavio izjavu Šmita koji je rekao da mu njegov polažaj “daje mnogo batina, a malo mrkvi” i da, kako kaže, vidi da korištenje batine daje rezultate, posebno u vršenju pritiska na Milorada Dodika.

Košarac je naglasio da ovo nije Šmitov populizam, poriv za prikupljanje političkih poena, i da nećemo naći ni adekvatan, a još manje pristojan komentar na ove bljuvotine i nebuloze.

“Pošto zaista ne mogu naći nijednu smislenu rečenicu da pokušam objasniti novo pomračenje uma okupatora Šmita, možda je bolje da pribjegnem medicinskim definicijama. Liječenje pacijenta počinje od dijagnoze stanja”, konstatovao je Košarac.

On je u nastavku objave dao i, kako kaže, skromni doprinos tome:

“1. Psihoza je psihički poremećaj kod koga je kao primarni simptom prisutno otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja.

2. Šizofrenija je mentalni poremećaj koji se karakteriše ponavljajućim epizodama psihoze koje su povezane s opštom pogrešnom percepcijom stvarnosti”.

Košarac je naglasio da ne zna da li je i eventualno na koji način regulisano pitanje zdravstvenog osiguranja nelegitimnog stranca koji boravi u BiH, ali je sasvim sigurno, u najboljem interesu pacijenta, potrebno hitno zbrinjavanje u Njemačkoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()