Angelina Eichhorst stigla u Sarajevo

Eichorst dolazi u trenutku kada BiH opet potresa velika kriza

10.07.2023. 11:12
  • Podijeli:
angelina-eichhorst-anadolija.jpg

Generalna direktorica Evropske službe za vanjske poslove Angelina Eichorst stigla je u posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je medijima.

Prema informacijama, ona će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH i drugim visokim zvaničnicima, a 11. jula će posjetiti Memorijalni centar u Potočarima, gdje će se klanjati kolektivna dženaza za žrtve genocida.

Podsjećamo, Angelina Eichorst je bila posrednik Evropske unije i odigrala je značajnu ulogu vezano za izmjene Izbornog zakona. Ona je prvi put na sastancima s predstavnicima političkih partija prisustvovala u oktobru 2021. godine.

Nakon više sastanaka i nedostatka dogovora, zbog raspisivanja izbora pregovori su propali.

Eichorst dolazi u trenutku kada BiH opet potresa velika kriza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()