Advokat o slučaju "Gdje je Sara": Samo se prebacuje odgovornost

Komentarišući jutrošnje saopštenje iz Gradskog groblja, on kaže da je on to sve očekivao.

05.04.2024. 13:45
  • Podijeli:
advokat_laptop_olovka_pixabay-1664360933564.webp Foto: Pixabay

- Dragan Tolimir, advokat Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina, Sarinih roditelja, smatra da je, nakon emitovanja filma "Gdje je Sara?", na sceni prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge.


Tolimir ocijenjuje da su na sva pitanja koja su otvorena izostali odgovori, ne samo kada je riječ o jutrošnjem oglašavanju Gradskog groblja, nego i ranijem saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

"Vidite, na sve što oni kažu, ja imam pitanje: 'A, gdje se nalaze posmrtni ostaci?'. Kada mi odgovore na to pitanje, onda smo završili sa tim. A sve dok mi ne odgovore, sve ovo što oni pišu je samo pokušaj izbjegavanja odgovornosti", rekao je Tolimir za "Nezavisne novine".

Komentarišući jutrošnje saopštenje iz Gradskog groblja, on kaže da je on to sve očekivao.

"Prebacuju odgovornost jedni na druge. Klinički centar kaže da su sve uredno završili, dostavili Groblju. Ovi kažu 'Mi smo sahranili ono što smo dobili od njih'. Kakvi su to odgovori? To nisu odgovori. Neko od njih mora da odgovori - gdje se nalaze posmrtni ostaci i sve dok ne odgovori na to pitanje, nije ništa odgovorio", poručio je Tolimir.

Osvrnuo se i na predmet koji je formiralo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

"Mora izuzeti svu dokumentaciju iz tog perioda. Kažu 'Otvorili smo predmet', a to znači da je neko napisao i u CMS unio da ima predmet. To ništa ne znači. Mora se donijeti naredba u kojoj će se utvrditi odmah istog trenutka koje se radnje preduzimaju. Mora se to kvalifikovati, mora se nekako opisati. A to otvaranje predmeta je u stvari inače način da se ne radi ništa", rekao je Tolimir za "Nezavisne novine".

Tolimir ponavlja da Tužilaštvo mora izuzeti dokumentaciju o ovom slučaju, a on je već zasukao rukave.

"Originalnu dokumentaciju izuzeti. Ja pripremam dokumentaciju koju ću ja predati. Znači sve što je u ovom filmu obrađeno i što je prikupljeno, ja ću vjerovatno u toku sljedeće sedmice imati na raspolaganju. Sve ću to ja specificirati i predati, ja zvanično. Ako ne budu postupili onako kako ja mislim da bi trebalo, ja ću ponijeti krivično prijavu. Uz specifikaciju ću ja predati dokumentaciju i reći 'Ovo smo mi prikupili i nemojte sad da nam kažete da nemate dokaza'", naveo je Tolimir.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()