Patrijarh Porfirije služio Božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji

Ljepotu Božićne liturgije upotpunilo je pojanje Srpkog vizantijskog hora "Mojsije Petrović" iz Beograda

07.01.2024. 09:45
  • Podijeli:
patrijarh, liturgija na badnji dan - 6 jan 2023 - foto Tanjug Tanjug video-6599581f1b598.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Patrijarh srpski Porfirije služio je Božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji kojoj su prisustvovali vjernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Ljepotu Božićne liturgije upotpunilo je pojanje Srpkog vizantijskog hora "Mojsije Petrović" iz Beograda, a patrijarhu su sasluživali arhimandrit Danilo, jeromonah Nikon i đakoni Dragan Radić i Radomir Vrućinić.

Na kraju liturgije, pročitana je Božićna poslanica patrijarha srpskog i arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije započeo je posjetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a prije Božića posjetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()