Otkriveno koja kompanija iz EU pokreće letove iz Tuzle

Vlada TK je izdvojila 2,5 miliona maraka za subvencioniranje letova

28.11.2023. 07:50
  • Podijeli:
aerodrom tuzla - facebook-63fdf75f34316.webp Foto: Aerodrom Tuzla/Facebook

Završen je javni poziv za subvencioniranje letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Dvije aviokompanije koje su poslale ponude su Air Montenegro i grčka kompanija Lumiwings.

Nezvanično se saznaje iz pouzdanog izvora da je izabran Lumiwings, piše Politički.ba.

Ova aviokompanija bi trebala, a nakon potpisivanja ugovora, obavljati letove za pet zemalja i to Švedsku, Dansku, Nizozemsku, Njemačku, a još se čeka odluka za Tursku.

Grčka kompanija će u Tuzli imati i jedan bazni avion. Ova aviokompanija ima sjedište u Markopoulu i na aerodromu u Ateni, prenose Vijesti.

Podsjećamo, Vlada TK je izdvojila 2,5 miliona maraka za subvencioniranje letova iz Tuzle za Evropsku uniju, a nakon što je kompanija Wizz Air povukla bazu iz Tuzle i ostala na samo nekoliko letova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()