Oglasila se Coca-Cola BiH o spornom piću

Kako su istakli iz Agencija za bezbjednost hrane BiH, koja je i zaprimila obavještenje od strane "Coca Cola HBC B-H", s ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača

08.11.2023. 14:34
  • Podijeli:
coca-cola-pixabay.jpg

Proizvod robne marke "Romerquelle" kojim su se otrovale brojne osobe u Hrvatskoj, prema navodima "Coca Cola HBC B-H" d.o.o. Sarajevo se ne uvozi i ne stavlja na tržište Bosne i Hercegovine.

Kako su istakli iz Agencija za bezbjednost hrane BiH, koja je i zaprimila obavještenje od strane "Coca Cola HBC B-H", s ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača, pomenuta Agencija je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju s hranom te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim tijelima, koja su nadležna za službene kontrole hrane na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Do ovog trenutka, Agencija za bezbjednost hrane BiH od strane mjerodavnih inspekcijskih tijela, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), nije zaprimila obavještenje da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj dostupni na našem tržištu", saopšteno je iz Agencije.

Dodali su da će u saradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima, kontinuirano prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, te preduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača.

"O svim novim informacijama, potrošači će biti pravovremeno obaviješteni posredstvom zvaničnog veb sajta Agencije za bezbjednost hrane BiH", rekli su iz Agencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()