Nihad Uk mandatar za novi saziv Vlade KS

Istakao da će raditi na osnaživanju Trojke i proširivanju koalicije

23.02.2023. 13:42
  • Podijeli:
Nihad_uk_foto_NasaStranka-63ee18d616c2e.webp Foto: Naša stranka

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk imenovan je danas za mandatara novog saziva Vlade Kantona Sarajevo.

Odluka je donesena nakon što su klubovi SDP-a, NiP-a i SBiH podržali prijedlog Naše stranke, a prema poslovniku danas je taj prijedlog potpisao i predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić.

Uk je ranije otkrio kako je dugo razmišljao o tome da li da prihvati ovu vrstu odgovornosti i da je presudio dosadašnji rad Naše stranke i partnera.

"Radit ću na osnaživanju Trojke i proširivanju naše koalicije bazirane na programu i projektima. Programska koalicija i rad na dogovorenom programu garant je napretka", izjavio je Uk.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()