Nešić: Mjere sigurnosti u BiH podignute na viši nivo

On je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsjetivši da su i te zemlje podigle nivo sigurnosti zbog opasnosti od terorizma

18.10.2023. 22:37
  • Podijeli:
nenad nesic anadolija 22-6530443446eb0.webp Foto: Anadolija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je da su mjere sigurnosti u BiH podignute na viši nivo zbog bojazni od eventualnog prelijevanja krize sa Bliskog istoka, te istakao da je sigurnosna situacija u BiH trenutno dobra.

Nešić je rekao da sigurnosne agencije u BiH uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

"Pratimo događaje kako u regionu tako i u svijetu i očekujemo da nas ni jedan događaj neće iznenaditi", naveo je Nešić za Srnu.

On je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsjetivši da su i te zemlje podigle nivo sigurnosti zbog opasnosti od terorizma.

Francuska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopćila je danas da su sigurnosna upozorenja izdata na osam aerodroma u toj zemlji, dok je Slovenija podigla procjenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti, a i Austrija je podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti /narandžasti/ nivo i donijela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()