Mitropolit Hrizostom predvodio božićnu liturgiju u Sarajevu, prisustvovao i Schmidt

Pravoslavni vjernici okupili su se danas u centru Sarajeva u Sabornoj crkvi kako bi obilježili dolazak najradosnijeg blagdana

07.01.2024. 10:37
  • Podijeli:

Sveta božićna liturgija kojom su pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti koji poštuju julijanski kalendar, dočekali najradosniji hrišćanski blagdan Božić jutros je služena u crkvama širom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

Sveta liturgija jutros je održana i u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Liturgiji se odazvalo desetine pravoslavnih vjernika, a među prisutnima u crkvi je bio i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, a kojeg ne priznaju vlasti u Republici Srpskoj.

Foto: Anadolija

Liturgiju u Sarajevu predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom. On je u ovogodišnjoj božićnoj poruci kazao da je to praznik vječne radosti i vječnog života, a osvrnuo se na ratove u svijetu, te pozvao na mir.

"Ne budimo 'navijači' u sukobima i ratovima već mirotvorci molitvama i apelima da ratovi i neprijateljstva stanu, a mir božiji i dobra volja među ljudima i narodima čitavog svijeta zavlada. Sa tim molitvama i vapajima želimo vam srećan i blagosloven Božić", navodi se u poruci mitropolita dabrobosanskog.

Božić, zajedno sa Vaskrsom, predstavlja jedan od najvećih hrišćanskih praznika i praznuje se kao uspomena na dan rođenja Isusa Hrista.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()