Kreditna linija EBRD Addiko Bank Banja Luka za podršku malim i srednjim preduzećima

EBRD jača saradnju sa Addiko Bank Banja Luka

Autor: PR tekst
29.08.2023. 11:56
  • Podijeli:
ebrd addiko-64edc0c4e4b85.webp Foto: Addiko

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko Bank a.d. Banja Luka nastavljaju uspješnu saradnju kroz potpisivanje ugovora o novoj kreditnoj liniji namijenjenoj podršci sektoru malih i srednjih preduzeća, u vrijednosti od pet miliona evra. Zajam koji je odobrila EBRD koristiće se kroz programe Addiko Bank Banja Luka, kao partnerske banke, za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj i širom Bosne i Hercegovine. Ulaganje EBRD-a će podržati rast i razvoj lokalnih malih i srednjih preduzeća kroz osnaživanje njihovog pristupa finansiranju, putem partnerskih programa koje realizuje Addiko Bank Banja Luka.

EBRD i Evropska unija partneri Addiko SME Akademije

U okviru dogovorene saradnje, EBRD, EU i Addiko grupa pokreću poslovnu SME Akademiju za korisnike iz sektora malih i srednjih preduzeća u cijeloj Bosni i Hercegovini, pružajući im priliku da usvoje znanja i steknu dragocjena iskustva u oblastima kao što su upravljanje procesom nasljeđivanja firme, finansijsko izvještavanje, digitalna transformacija i odgovorno poslovanje kroz poštovanje ekoloških, socijalnih i upravljačkih kriterijuma (ESG), uz osnaživanje učešća žena preduzetnica i budućih menadžerki na vodećim pozicijama. Pokretanje SME Akademije finansira Evropska unija

„Nastavak uspješne saradnje sa Addiko Bank Banja Luka vrlo je važan za strateški razvoj sektora malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Posebno smo zadovoljni činjenicom da mala i srednja preduzeća neće imati koristi samo od poboljšanog pristupa finansiranju, već će imati na raspolaganju i novu platformu za učenje koja im može pomoći u sticanju novih upravljačkih vještina za nastup na sve konkurentnijem globalnom tržištu", izjavila je Manula Nesl (Manuela Naessl), šefica Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini.

Odobrena treća kreditna linija za Addiko Bank Banja Luka

„Sa velikim zadovoljstvom ističemo da Addiko Bank Banja Luka kroz plasman nove kreditne linije nastavlja da jača podršku sektoru malih i srednjih preduzeća (SME) koji predstavlja fokus poslovanja naše banke, uporedo sa razvijanjem poslovanja u segmentu stanovništva. Već smo poznati po tome što je Addiko specijalistička banka koja nudi odabrane proizvode i usluge visokog kvaliteta, brzo i jednostavno, gradeći partnerski odnos sa klijentima, uz podsticaj kada god im je to potrebno. Kada su u pitanju klijenti iz segmenta SME, posebno se radujemo što smo u mogućnosti da putem SME Akademije malim privrednicima ponudimo znanja i vještine za razvoj biznisa, svjesni da su upravo oni okosnica cjelokupnog privrednog razvoja naše zemlje“, izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank Banja Luka.

Evropska banka za obnovu i razvoj jedan je od akcionara grupacije Addiko Group, čiji je dio i Addiko Bank a.d. Banja Luka. Sjedište Addiko grupe je u Beču, a ova međunarodna finansijska grupacija je specijalizovana za poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()