Započinje projekat na suzbijanju bezbjednosnih prijetnji

Učestvuju institucije iz sektora bezbjednosti i agencija za provođenje zakona

20.09.2022. 08:48
  • Podijeli:
osce_anadolija 1-1663656866791.webp Foto: Anadolija

Petogodišnji projekt unapređenje policijsko-obavještajnog rada (ILP) na suzbijanju ozbiljnih bezbjednosnih prijetnji i teških krivičnih djela zvanično će danas početi u Sarajevu, najavljeno je Misije OSCE-a u BiH, javlja Srna.

Na ceremoniju zvaničnog pokretanja projekta pozvani su rukovodstvo institucija sektora bezbjednosti i agencija za sprovođenje zakona na svim nivoima vlasti u BiH, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i ambasada.

Iz OSCE-a navode da im je zadovoljstvo što, zahvaljujući velikodušnim donatorskim sredstvima vlada Norveške, Lihtenštajna, Austrije, Turske i Luksemburga, mogu započeti ovaj dugo očekivani projekat koji za cilj ima povećanje kapaciteta u BiH za borbu protiv ozbiljnih bezbjednosnih prijetnji i teških oblika kriminaliteta, uključujući organizovani kriminal.

Svečani početak projekta planiran je u 10.00 časova u hotelu "Bristol", a izjave za medije i snimanje kadrova predviđeni su za 10.30 časova. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()