Zakomplikovalo se sa ruskm dizalicom za Luku Brčko: Ugovor prelazi na latvijsku kompaniju

Josić je dodao, da je ovih dana završena i ponuda za korporativno upravljanje Lukom, te je izabrana konzultanska tvrtka koja će to odraditi

10.11.2022. 21:12
  • Podijeli:
luka_brcko_foto_YT-1668089760211.webp Foto: YouTube

Zbog prolongiranog roka za nabavku nove dizalice za brčansku Luku, ovih dana se radi na obnovi ugovora kako bi on prešao sa ruske kompanije na kompaniju iz Latvije koja proizvodi djelove za dizalicu, prenosi Radio Brčko.

"Pristigla je bankovna garancija za nabavu novog lučkog krana, te sada slijedi prijenos ugovora na novog izvođača, a to je tvrtka iz Latvije. Ovaj prijenos ugovora se radi iz više razloga, prvenstveno kako bi tvrtka mogla nesmetano isporučiti dizalicu, te kako bi Europska banka za obnovu i razvitak mogla isplatiti izvođaču ugovoreni iznos", kazao je direktor JP Luka Brčko Perica Josić.

Josić je dodao, da je ovih dana završena i ponuda za korporativno upravljanje Lukom, te je izabrana konzultanska tvrtka koja će to odraditi.

"Korporativno upravljanje predstavlja plan razvitka Luke u narednom razdoblju, to znači da iz Europske banke žele da znaju gdje ulažu svoj novac. Konzultanska tvrtka će skenirati Luku do najsitnijih detalja i dat će svoje preporuke kako da u narednom razdoblju budemo profitabilni i samoodrživi", obrazložio je Josić.

Josić je zaključio kako unatoč niskom vodostaju rijeke Save, zabrane izvoza trupaca, ali i zbog događanja u Ukrajini koji su usporili dovoz čelika iz Rusije, brčanska Luka i dalje uredno posluje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()