Za sve Sarajlije koji putuju: Pokriveni troškovi hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu

Objavljeni detalji

04.06.2024. 16:30
  • Podijeli:
mladi putovanje vozovi pixabay-66224d541038a.webp Foto: Pixabay

S obzirom na predstojeće godišnje odmore, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) podsjeća svoje osiguranike na prava u slučaja hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu.
"Osiguranici mogu biti sigurni da ćemo pokriti sve troškove hitnog medicinskog zbrinjavanja. Naše usluge su dostupne i prilagođene kako bismo osigurali najbolju moguću brigu za naše korisnike, čak i kada su van granica Bosne i Hercegovine“, rekao je direktor ovog zavoda Muamer Kosovac.

Kako je istakao Kosovac, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZO KS.

"Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu o ocjeni zdravstvenog stanja iz medicinske ustanove u kojoj se vodi zdravstveni karton, kao i dopunsku medicinsku dokumentaciju u slučaju hroničnih oboljenja. Pravo na putno osiguranje može se ostvariti do 30 dana u kalendarskoj godini", kazao je direktor Kosovac.

Zemlje sa kojima ZZO KS ima sporazum o hitnom medicinskom zbrinjavanju su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Njemačka, Austrija, Turska, Italija, Makedonija, Holandija, Belgija, Mađarska, Luksemburg i Češka Republika.

"Savjetujemo svim našim osiguranicima da pravovremeno podnesu zahtjeve za putno osiguranje kako bi bili sigurni da su pokriveni u slučaju hitnih medicinskih potreba. Naš cilj je da vam omogućimo bezbrižan i siguran odmor", dodao je direktor Kosovac.

Za dodatne informacije i podnošenje zahtjeva građanima se savjetuje da posjete najbližu poslovnicu ZZO KS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()