Vozači se bore sa snježnim nanosima na Romaniji: Vjetar oštetio krov dvorane u Bratuncu

Mehanizacija "Romanijaputeva" neprestano čisti magistralne i regionalne puteve od snijega

04.02.2023. 18:46
  • Podijeli:
snijeg_romacija_foto_Srna-63de97bc74500.webp Foto: SRNA

Olujni vjetar u kombinaciji sa snježnim padavinama pravi problem vozačima, posebno u planinskim predjelima.

Mehanizacija "Romanijaputeva" neprestano čisti magistralne i regionalne puteve od snijega koji na širem području Romanije pada nošen jakim vjetrom, rekli su Srni u ovom preduzeću. Upozoravaju vozače da je potreban povećan oprez za volanom.

Tehnički direktor u "Romanijaputevima" Dragan Buloščić je naglasio da se od ranih jutarnjih sati u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji neprestano čiste magistralni i regionalni putevi, ali da jak vjetar ponovo nanosi snijeg na kolovoz.

Na području Han Pijeska snijeg pada od jutros, a njegova visina je na nekim dijelovima dostigla blizu 50 centimetara. Na lokalnim putevima općine saobraćaj se odvija otežano zbog jakog vjetra koji pravi snježne smetove, a sva raspoloživa mehanizacija zimske službe upućena je prema selima.

Tokom dana je dolazilo i do prekida u snabdijevanju električnom energijom u Han Pijesku i nekoliko okolnih sela.

Jako nevrijeme praćeno gradom i vjetrom je danas prije podne u Bratuncu oštetilo krovnu konstrukciju Sportske dvorane. Šteta je sanirana u naredna dva sata što je spriječilo uništavanje parketa i druge opreme.

Saobraćaj je bio otežan i na putnom pravcu Sarajevo - Jahorina, a nekoliko automobila se i zaglavilo usljed jakih snježnih nanosa.

Buloščić iz Romanijaputeva je rekao da je tokom dana na tom dijelu puta došlo do zastoja u odvijanju saobraćaja kada su se vozila popriječila na putu zbog neadekvatne zimske opreme, ali da je problem riješen.

Narandžasti meteoalarm je upaljen za sve dijelove Bosne i Hercegovine. Ranije smo izvještavali i o problemima koje je vjetar napravio u Bijeljini, kao i vozačima koji su se zaputili na Bjelašnicu.

U regionu je olujno nevrijeme također pravilo haos, mnoga stabla su oborena u gradovima širom Hrvatske i Srbije. Za hrvatsko primorje je upaljen i crveni meteoalarm.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()