Veliki uspjeh: Bh. dizajner zvuka Samir Fočo dobitnik prestižne nagrade 'Emmy'

Fočo je radio i muziku za holivudske spektakle "Mission: Impossible - Fallout", "Mission: Impossible - Rogue Nation", "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2"

09.01.2024. 11:09
  • Podijeli:
Samir Fočo_foto_FB-659d0670cb27d.webp Foto: Facebook

Bosanskohercegovački dizajner zvuka Samir Fočo osvojio je prestižnu nagradu "Emmy" u kategoriji za "Izvanrednu montažu zvuka za dokumentarni ili rijaliti program (jedna ili više kamera) - 2023".

Fočo je osvojio nagradu za montažu zvuka u filmu Moonage Dream, autora Bretta Morgena, saopćeno je iz televizijske akademije.

Fočo je radio i muziku za holivudske spektakle "Mission: Impossible - Fallout", "Mission: Impossible - Rogue Nation", "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2".

A pored velikih svjetskih produkcija, radio je zvuk i za filmove Danisa Tanovića i Jasmina Durakovića. Trenutno radi zvuk za film "Djeda Mraz u Bosni", rađenog u produkciji DEPO Sarajevo i u režiji Emira Kapatanovića.

Emmy nagrade su američke nagrade za televizijske produkcije, fokusirane na zabavljačku industriju, te se smatraju televizijskim ekvivalentom nagrada Zlatni globus i Oscar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()