Vanredno stanje u USK zbog poplava: Voda prekrila puteve i sela, velika šteta na vozilima

Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do izlijevanja brojnih kanala za oborinske vode, kao i podzemnih voda i potoka

24.06.2024. 06:15
  • Podijeli:
USK-poplave_foto_X-667945890ce4d.webp Foto: X/@CharlieSixTango

Snažno nevrijeme sinoć je pogodilo i šire područje Općine Bužim. Kako navode lokalni mediji pod vodom su se našli brojni objekti, a šteta je zabilježena i na brojnim putničkim vozilima koja su se našla na udaru vodane stihije.

Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do izlijevanja brojnih kanala za oborinske vode, kao i podzemnih voda i potoka.

Prema riječima Senada Ćatića, načelnika Civilne zaštite u ovome gradu, zbog obilne kiše došlo je do izlijevanja rječica i potoka na ovome području, te do pojave bujičnih voda.

Ćatić kaže kako je do sada prijavljeno više od 20 stambenih objekata u koje je prodrla voda, a prijavljene su i brojne štete na automobilima.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()