U Zenici najavljeno okupljanje za sutra:Podrška svim žrtvama nasilja

Vrijeme je da kažemo: "Stop nasilju i stop femicidu u ovoj državi", navodi se u najavi mirnog okupljanja na društvenim mrežama, kojeg organizuje Emina Babić, vijećnica u Gradskom vijeću grada Zenice

13.08.2023. 11:01
  • Podijeli:
gradačac_una-64d6530152e5f.webp Foto: Una

U Zenici je za ponedjeljak, 14. augusta, zakazano mirno okupljanje kao podrška svim žrtvama nasilja u Bosni i Hercegovini.

Mirni protest sa početkom u 18 sati na Trgu Alije Izetbegovića se organizuje povodom nedavnog višestrukog ubistva u Gradačcu gdje je Nermin Sulejmanović ubio tri osobe, nakon čega je isto toliko ih ranio i u konačnici izvršio samoubistvo.

Vrijeme je da kažemo: "Stop nasilju i stop femicidu u ovoj državi", navodi se u najavi mirnog okupljanja na društvenim mrežama, kojeg organizuje Emina Babić, vijećnica u Gradskom vijeću grada Zenice.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović najprije je brutalno pretukao, a onda hicem u glavu ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović u petak, 11. augusta u Gradačcu.

Sve je snimao uživo i objavio na Instagramu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()