U BiH svi putevi prohodni, saobraćaj se odvija neometano

U pojedinim dijelovima zemlje saobraćaj usporen zbog klizišta

14.02.2023. 08:47
  • Podijeli:
stanje na putevima_una1-63cd1c096fbb5.webp Foto: Una

Saobraćaj se u BiH odvija nesmetano i svi putevi su prohodni, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja u zbog mogućih sitnijih odrona, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno i postavljena je privremena signalizacija.

Saobraćaj će biti izmijenjen na putu Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", na putu Prijedor-Kozarac radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor, na putu Lapišnica-LJubogošta zbog radova u tunelu "Čeljigovići", u u mjestu Gornji Podgradci zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice, u mjestu Sovjak zbog oštećenja mosta preko rijeke Jablanice.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja i na putevima Gradiška–Nova Topola–Klašnice, Klašnice 1-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola, Čatrnja-Gradiška, na petljama Johovac i Rudanka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-18 Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putu Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozače treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo, a za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na sat, za teretna vozila preko 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za vozila preko 30 tona na nadvožnjaku na putu Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, a za vozila preko 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

U FBiH učestali su odroni na putevima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banjaluka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča.

Za danas je od 9.00 do 15.00 časova, zbog izvođenja neophodnih radova, najavljena obustava saobraćaja na ulazu u Olovo iz smjera Zavidovića, a za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati obilaznicom.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf /tunel "Skela"/ i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Posjedovanje zimske opreme i dalje je zakonski obavezno. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()