Teren za potrebe ATP turnira „Srpska open“ stavljen na čekanje!?

Problem regulacioni plan!

15.02.2023. 19:15
  • Podijeli:
banjaluka_dvorana-63ea208d55981.webp Foto: UNA

Izrada regulacionog plana koji bi trebao pokrenuti proces legalizacije sportskog terena koji se gradi za potrebe ATP turnira „Srpska open“ je stavljena na čekanje, saznaje Capital.

Naime, Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa Skupštine grad Banjaluka nije podržala odluku o izradi RP Aleja – Park. Time je ta odluka povučena sa dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja Skupštine garda Banjaluka.

Prema saznanjima CAPITAL-a razlog za ovakvu odluku Komisije je bio obuhvat regulaciong plana.

Naime, tim regulacionim planom je bio obuhvaćen prostor na kojem se trenutno gradi sportski teren, ali i dio koji se nalazi u produžetku prema tržnom centru „Delta“.

U pitanju je prostor koji gradonačelnik Draško Stanivuković želi da pretvori u park. Taj plan od samog početka  nema podršku većine u Skupštini grad koju predvodi SNSD, a ta praksa je nastavljena i današnjom odlukom komisije.

Prema informacijama koje je objavio N1 osam članova komisije među kojima su i predstavnici SNSD-a, te po jedan iz PDP-a i SDS-a, nisu dali glas za predloženo rješenje. Jedini koji je podržao bio je odbornik SPS-a Saša Kondić, koji je za N1 istakao da je glasao zbog dijela regulacionog plana koji se odnosi na gradnju parka iza „Delte“.

Članovi komisije koja se većinom sastoji od SNSD i koalicionih partnera je smatrala da se treba smanjiti obuhvat i da se ovaj plan treba odnositi samo na sportski teren, a da se ostalo izbaci, potvrđeno je za CAPITAL.

Ovo nije prvi put da se ova tačka povlači, zbog istog razloga što stavlja pod znak pitanja sam proces legalizacije objekta koji je već u poodmakloj izgradnji.

Naime, kako je CAPITAL u više navrata pisao na toj lokaciji se trenutno odvijaju radovi mimo važećeg regulacionog plana koji je predvidio da se na toj lokaciji gradi multifunkcionalni kongresno – konferencijski centar.

Taj „sitni“ nedostatak u vidu dozvola i regulacionih planova gradske vlasti su planirale ispraviti na sutrašnjem zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, ali taj proces je stopiran.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()