Taco Bell, poznati američki lanac brze hrane inspirisan Meksikom, stiže u BiH

Prvim objektom u BiH, Taco Bell najavljuje ne samo dolazak u našu zemlju, nego i širenje u zemlje regije

03.07.2024. 09:05
  • Podijeli:
Taco Bell_foto_Taco Bell-6684f3b4a350e.webp Foto: Taco Bell

Taco Bell, poznati brend meksičke brze hrane, u augustu otvara svoj prvi restoran na tržištu Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba. Pored Rumunije, riječ je o prvim objektima ovog brenda u regiji.

Kao dio Yum! Brands grupe, Taco Bell jedan je od vodećih svjetskih restorana brze hrane. Najpoznatiji je po ukusnim tacosima i burritosima, ali i drugim meksičkim specijalitetima sa "hrabrim" kombinacijama okusa, kvalitetnim sastojcima te sjajnim odnosom cijene, kvalitete i usluge.

Njegovu popularnost dodatno podstiče i NBA zvijezda LeBron James, koji je zaštitno lice restorana te redovno promoviše ponudu "Taco Tuesday", koja podrazumijeva promotivne cijene Taco Bell specijaliteta utorkom, pojedinačno ili u sklopu menija.

Sve to su razlozi zašto ovaj lanac samo sedmično privuče preko 40 miliona u više od 8.500 svojih restorana u širom svijeta. Stoga, zasigurno je vijest da brend sada otvara svoja vrata i u glavnom gradu BiH.

Kako Klix.ba saznaje, prvi objekat će biti lociran na Ilidži i njegovo otvorenje očekuje se početkom augusta. Drugi restoran trebao bi otvoriti svoja vrata već na jesen, početkom oktobra, u centru Sarajeva.

Prvim objektom u BiH, Taco Bell najavljuje ne samo dolazak u našu zemlju, nego i širenje u zemlje regije, a dok se to ne realizira posjetitelji će u Sarajevu moći probati Crunchy Taco, burritose, quesadille, nachose kao i čuveni Crunchwrap Supreme - što su neki od najpoznatijih specijaliteta ovog lanca.

Kako nam saopštava Taco Bell tim u BiH, objekat će biti namijenjen svim naraštajima, ali prvenstveno će se prilagoditi mladima. Ističu da će ovo mjesto biti savršeno za proslavu rođendana, okupljanje tinejdžera i neobičnu klopu savremenih okusa, dok će mnogi tamo moći uživati i u savršenom "radnom doručku" ili porodičnim okupljanjima.

Dolazak ovog popularnog lanca donijeti će novu dimenziju brze hrane u Bosnu i Hercegovinu, dodatno obogaćujući gastronomsku ponudu zemlje, ali i privlačeći ljubitelje meksičke kuhinje svih generacija.

"S nestrpljenjem očekujemo svoje goste i njihove prve dojmove nakon što isprobaju neka od jela sa menija", poručio je Taco Bell tim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()