Sve više posjetilaca: Trebevićka žičara je ove godine realizirala 275.894 vožnje

To je za oko 15.000 vožnji više u odnosu na isti period prošle godine

09.09.2023. 17:18
  • Podijeli:
trebevic-zicara-armin-durgut-pixsell.jpg

Trebevička žičara je nezaobilazna destinacija za turiste koji posjećuju Sarajevo, a koji žele uživati u vožnji i pogledu na grad. Potrebno je svega desetak minuta vožnje iz grada do olimpijske planine Trebević, iz buke u tišinu, mir i čist planinski zrak.

Uzmemo li to u obzir ne čudi činjenica da je od početka godine do danas JP Sarajevo d.o.o. registrovao značajan broj posjeta Trebevićkoj žičari.

"Raduje nas činjenica da je primjetan i značajan broj gostiju odnosno turista iz zemalja koje nisu bile u značajnom broju registrovane prethodnih godina", ističu iz JP Sarajevo d.o.o.

U periodu od januara do augusta ove godine Trebevićka žičara je realizirala 275.894 vožnje. To je za oko 15.000 vožnji više u odnosu na isti period prošle godine.

"Brojke pokazuju značajan porast broja posjetilaca na Trebevićkoj žičari te ćemo nastojati dodatno obogatiti naše usluge kako bi posjetioci i gosti grada bili još zadovoljniji", naglašavaju.

Ove godine je i Gradska Vijećnica Sarajevo zabilježila je značajan porast posjeta. Od 1. januara do 31. augusta 2023. oko 25.000 posjetilaca je posjetilo Vijećnicu. Osim što mogu obići najljepšu i najreprezentativniju građevinu u Sarajevu, istražiti ovo arhitektonsko jedinstvo istoka i zapada, posjetioci mogu uživati u stalnim i povremenim izložbenim postavkama.

Vijećnica je otvorena za posjete svaki dan od 9 do 17 sati.

"Sve više sadržaja, kulturnih događaja (koncerata, festivala), neodoljiva gastronomska ponuda privlači i sve veći broj turista. Kad tome dodamo prirodna bogatstva i okolne planine, bogatu historiju našeg grada, ne čudi činjenica da je Sarajevo top turistička destinacija", saopćeno je. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()