Sutra otkrivanje spomen-ploče doktoricama Azri i Almi

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13.30 sati, zajedno sa porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast nedužno stradaloj sarajevskoj mladosti

07.03.2024. 14:02
  • Podijeli:
azra_Spahic_Alma_Suljic_foto_FB-65e9a2fe35a23.webp Foto: Facebook

U petak, 8. marta bit će upriličeno otkrivanje spomen-ploče mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, tragično nastradalim u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru prošle godine.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13.30 sati, zajedno sa porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast nedužno stradaloj sarajevskoj mladosti.

„Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…“, uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

Podsjećamo, 26. maja ove godine došlo je do teške saobraćajne nesreće koju je izazvao Armin Berberović koji je upravljao automobilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom, Azra Spahić je ubijena na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()