Saobraćajni kolaps na autoputu prema jugu, policija isključuje vozila već u Tarčinu

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su nam poslali čitaoci, na tom dijelu autoceste je pravi saobraćajni kolaps

29.04.2023. 15:09
  • Podijeli:
autoput_jug_kolaps_foto_citatelji-644d16fa35c2f.webp Foto: Čitatelji

Na dionici autoputa od Tarčina do Bradine velika gužva i da se u koloni čeka satima.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su nam poslali čitaoci, na tom dijelu autoceste je pravi saobraćajni kolaps, a pretpostavlja se da je razlog povećan intenzitet saobraćaja, budući da se veliki broj građana zaputio prema jugu povodom predstojećih prvomajskih praznika.

Iz BiHAMK-a su saopćili da zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, kolona se formira već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin.

“U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navode iz BiHAMK-a.

Dodali su da se sporije zbog radova tokom dana saobraća i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

“Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju”, dodaju iz BiHAMK-a piše Klix.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()