Samo sedam školaraca: U Bihaću malo srpskih povratnika

Sanski Most, Bihać i Bosanski Petrovac su lokalne zajednice u Unsko-sanskom kantonu u kojima povratničko stanivništvo živi u veoma teškim uslovima

16.09.2023. 11:01
  • Podijeli:
ucenik_skola_pixabay-1663595761879.webp Foto: Pixabay

U Bosanskom Petrovcu osnovnu školu pohađa 125 učenika srpske nacionalnosti, rekao je predsjednik Opštinskog vijeća Nemanja Davidović.

On je naveo da je 45 đaka od prvog do četvrtog razreda, dok 80 učenika pohađa nastavu od petog do devetog razreda.

Mladen Vučković, predsjednik Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", kaže da u Sanskom Mostu danas ima svega 22 učenika srpske nacionalnosti.

U Bihaću živi oko 200 Srba, od kojih sedmoro školaraca.

Sanski Most, Bihać i Bosanski Petrovac su lokalne zajednice u Unsko-sanskom kantonu u kojima povratničko stanivništvo živi u veoma teškim uslovima, sa mnoštvom problema

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()