Poznato vrijeme, mjesto i ruta Bh. povorke ponosa

Od 18 povorka će se kretati ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina bana te ulica Kulovića, a okončati na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta

16.06.2023. 21:48
  • Podijeli:
zastava-povorka-una.jpg

Organizatori Bh. povorke ponosa objavili su informacije o mjestu okupljanja, te ruti i završetku povorke koja se održava 24. juna u Sarajevu.

Okupljanje je zakazano ispred Historijskog i Zemaljskog muzeja u Sarajevu od 16 do 18 sati.

Od 18 povorka će se kretati ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina bana te ulica Kulovića, a okončati na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta.

Tema četvrte bh. povorke ponosa je savezništvo, a organizatori su naveli da o ovoj temi govore svake godine zato što je to pitanje u samoj srži borbe za ljudska prava i bolji položaj života bilo koje diskriminirane grupe u društvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()