Porezni inspektori u FBiH danas zapečatili 28 objekata

Pozivaju porezne obveznike da bez odlaganja otklone nepravilnosti u svom poslovanju kako ne bi bili izloženi sankcijama

07.02.2024. 21:05
  • Podijeli:
porezna-uprava-federacije-bih.jpg

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine danas su na širem području FBiH započeli brze kontole čiji je cilj otkrivanje neprijavljenih radnika, izdavanje fiskalnih računa, posjedovanje odobrenja za rad i fiskalnih uređaja, naveli su iz Porezne uprave FBiH.

"Prema prvim rezultatima, do 16 sati otkriveno je 45 radnika koji su radili na crno, 74 obveznika koji nisu izdavali račune, četiri obveznika koji nisu imali odobrenje za rad i pet obveznika koji nisu imali istaliran fiskalni uređaj. Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečećeno je 28 objekata i izdato 126 prekršaknih naloga sa ukupno izrečenom minimalnom novčanom kaznom od 360.150 KM", istakli su iz Porezne uprave.

Naglasili su da, s obzirom na to da će akcije biti nastavljene u narednim danima, pozivaju porezne obveznike da bez odlaganja otklone nepravilnosti u svom poslovanju kako ne bi bili izloženi sankcijama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()