Poljoprivrednicima u Republici Srpskoj uručene nove mašine

Mehanizaciju su u Gradišci uručili predstavnici "Agrobosa"

10.08.2023. 11:54
  • Podijeli:
poljoprivredne_mašine_una 7-64d4b3b22f9ac.webp Foto: Una

Poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima sa područja Gradiške, Laktaša, Srpca, Banjaluke, Prnjavora, Kotor Varoša i Kneževa uručeno je 25 poljoprivrednih mašina i priključaka proizvedenih u Mađarskoj, u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Mehanizaciju su u Gradišci uručili predstavnici "Agrobosa".

Mehanizacija je uručena poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima koji su uspješno aplicirali na novi poziv kojima je subvenciju od 70 odsto finansirala Vlada Mađarske.

Promovisan je i novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima za nabavku mehanizacije, opreme i alata, koji će biti otvoren od ponedjeljka, 14. avgusta.

Do sada isporuceno oko 200 mašina, a njihova vrijednost  je oko sedma miliona  konvertibilnih maraka.

U ponudi su i nove mašine poput mašina za pelet i kotla za rakiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()