Pogledajte kako izgleda odlazak bh. radnika na gradilište u Njemačkoj

Zbog otežanih uslova u saobraćaju otkazana je i utakmica Bundeslige između Bayern Minhena i Union Berlina

02.12.2023. 22:41
  • Podijeli:
Njemacka_gradiliste_snijeg_foto_YT Cropped-656b6bae97e5d.webp Foto: YouTube/@crnahronikainfo

Snježne padavine napravile su velike probleme u dobrom dijelu Evrope, a izvještaji kažu da su najlošije prošli dijelovi Njemačke i Austrije u kojima su otkazivane i nogometne utakmice.

U bavarskoj regiji u Njemačkoj snijeg je padao bez prestanka u petak navečer i subotu ujutru. Jutros su otkazani svi letovi do podneva, a u funkciji nije ni javni prijevoz.

Zbog otežanih uslova u saobraćaju otkazana je i utakmica Bundeslige između Bayern Minhena i Union Berlina.

Međutim ni velika količina snijega kao ni subota nisu bili izgovori za bh. radnike da ne odu na posao. Pogledajte kako je izgledao današnji radni dan Dalibora iz Banjaluke koji trenutno u radi građevinske poslove u Minhenu.

Kako kaže, dan mu je počeo u pola 6 kada je sat i pol prvo čistio snijeg kako bi automobilom otišao na posao. A onda i na poslu je morao čistiti snijeg kako bi mogao obaviti današnje radne zadatke.

“Život radnika u Njemačkoj. Probijanje do bauštele, na posao se otići mora, bez obizira na vremenske uslove”.

Kako kaže Dalibor, zaposlen je u slovenskoj firmi a trenutno obavlja terenski posao u Njemačkoj. Zadovaljan je platom i uslovima rada. Kaže ima bruto platu od 3.500 eura, plaćen prevoz i stan. Isplati li se ovo sve, presudite vi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()