Pogledajte divljanje motocikliste po bh. cestama: Drugi snimao i smijao se

Kao što možemo vidjeti dok jedan motociklista ugrožava sigurnost, drugi ga snima sve vrijeme te se smije na njegove “vratolomije”

19.08.2023. 21:33
  • Podijeli:
motocisklista_divljanje_foto_Instagram Cropped-64e09482df803.webp Foto: Instagram/crnahronikabih

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak nesavjesnog motocikliste koji više puta ugrozava svoj ali i tuđe živote bahatom vožnjom.

Kao što možemo vidjeti dok jedan motociklista ugrožava sigurnost, drugi ga snima sve vrijeme te se smije na njegove “vratolomije”.

I onda se zapitamo zašto je sve više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

Podsjećamo hrvatski najpoznatiji rally trkač Juraj Šebalj poslao je poruku svim motociklistima, ljubiteljima dvotočkaša te skrenuo pažnju da moraju dodatno da se čuvaju u saobraćaju.

“Kada se vozite motorom onda znajte da ste na cesti nebitni. Ljudi vas na cesti gledaju po onom šta vozite. Ako vozite malo auto svako pored vas stisne auto i projuri. Ako vozite kamion svi vas poštuju a ako vozite motor niko vas ne poštuje. Nažalost to je tako. Zato vozači motocikla morate biti izuzetno oprezni i cijelo vrijeme pazit nasebe. Treba vam pažnja biti 5 puta veća nego kad se vozite u automobilu".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()