One su osvjetlale obraz BiH: Lana Pudar i Lejla Njemčević su dobitnice Plakete Grada Sarajeva

Ova gradska priznanja će biti uručena na svečanosti koja će biti organizovana povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH

27.10.2022. 11:41
  • Podijeli:
Lana_i_Lejla_foto_FB-1666863673683.webp Foto: Facebook

Lana Pudar, plivačica koja se okitila najsjajnijim medaljama, i Lejla Njemčević, biciklistkinja koja je ispisala historiju bh. biciklizma, dobitnice su Plakete Grada Sarajeva. 

Dobitnica ovog vrijednog gradskog priznanja je i svjetski priznata umjetnica Edina Selesković.

Plaketom Grada nagrađeni su Faruk Šabanović i Mladen Solomun za doprinos u oblasti filma i muzike.

Gradski vijećnici na današnjoj sjednici odlučili su da Sarajevska pahuljica pripadne sportistkinji Luni Jusufović za izuzetne rezultate koje je ostvarila kao članica Konjičkog kluba Sarajevo.

Sarajevski srednjoškolci, članice i članovi bh. tima, koji su dali nemjerljiv doprinos promociji bh. znanja u cijelom svijetu, postigavši zavidan rezultat na 63. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, također su dobitnici Sarajevske pahuljice.

Ova gradska priznanja će biti uručena na svečanosti koja će biti organizovana povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()