OHR-ova grupa eksperata radi punom parom: Održan drugi sastanak, je li blizu rješenje za državnu imovinu?

Radna grupa se sastoji od istaknutih domaćih i međunarodnih pravnih stručnjaka

09.05.2023. 20:09
  • Podijeli:
protesti-ohr-durgut-pixsell.jpg

Drugi konsultativni ekspertski sastanak o pitanju državne imovine je održan jučer u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu.

Na sesiji je radna grupa, koja se sastoji od istaknutih domaćih i međunarodnih pravnih stručnjaka, razgovarala o različitim modalitetima za uređenje pitanja poljoprivrednih dobara u kontekstu sveobuhvatnog rješenja za pitanje državne imovine u Bosni i Hercegovini.

Stručnjaci su razmatrali tehničke i pravne aspekte vlasništva, korištenja i upravljanja poljoprivrednim dobrima, imajući u vidu aktuelno okruženje u Bosni i Hercegovini, rješenja koja se primjenjuju u drugim sistemima, te druge kriterije poput poljoprivredne proizvodnje i zaštite okoliša.

Zadatak radne grupe, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, je da sakupi set stručnih mišljenja i informacija kako bi Parlamentarnoj skupštini BiH pružila pomoć u rješavanju pitanja državne imovine.

Prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između državnog i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2 i obaveza bosanskohercegovačkih vlasti na čije ispunjavanje se već dugo čeka, saopćeno je iz OHR-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()