Novi sarajevski tramvaji poprimaju završni izgled: Objavljene fotografije iz fabrike

"Novi sarajevski tramvaji za novu sarajevsku prugu. Vidimo se uskoro. Nema stajanja", rekao je Šteta

06.07.2023. 17:09
  • Podijeli:
tramvaji_Sarajevo_foto_FB-64a6b71e3d8f5.webp Foto: Facebook/Adnan Šteta

Dok je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u toku rekonstrukcija tramvajske pruge, objavljene su nove fotografije na kojima se mogu vidjeti novi tramvaji koji će već početkom 2024. godine biti u upotrebi.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je fotografije na kojima se može vidjeti kako tramvaji koje proizvodi švicarska kompanija Stadler poprimaju završni izgled.

"Novi sarajevski tramvaji za novu sarajevsku prugu. Vidimo se uskoro. Nema stajanja", rekao je Šteta.

Kao što je poznato od ranije, riječ je o 15 tramvaja koji uskoro stići na sarajevsku prugu. Svaki tramvaj će imati po tri vagona.

Ugovor o kupovini novih tramvaja je potpisan prošle godine, a njihova ukupna cijena je 34 miliona eura. Novac za njihovu kupovinu je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kada je riječ o rekonstrukciji pruge, dio od Ilidže do Čengić Vile pušten je u promet još prošle godine, a trenutno se privode kraju radovi na preostaloj fazi projekta koja uključuje rekonstrukciju od Čengić Vile do Marijin-Dvora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()