Nova provokacija: Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano ispred kuća povratnika u Potočarima!

I ovu provokaciju su snimile nadzorne kamere, a desila se kao i ona u Vlasenici, jučer, uoči pravoslavnog Božića, 6. januara

07.01.2024. 16:31
  • Podijeli:
Potocari_pucnjava_foto_X-659ab420e6bd9.webp Foto: X/@VGNaroda

Nakon što smo jučer svjedočili snimku iz Vlasenice kada je, uoči pravoslavnog Božića kolona automobila prošla ispred kuće jednog povratnika dok iz prvog automobila trešti 'ustajte balije', novi horor zabilježen je u Potočarima...

I ovu provokaciju su snimile nadzorne kamere, a desila se kao i ona u Vlasenici, jučer, uoči pravoslavnog Božića, 6. januara.

Naime, iz kombija koji je bio u koloni vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano je iz vatrenog oružja u trenucima dok su vozila prolazila pored kuća bošnjačkih povratnika u Potočarima kod Srebrenice.

Sve se desilo povodom pravoslavnog Božića kada su lokalni Srbi u subotu popodne vozilima paradirali na relaciji Bratunac-Srebrenica.

Iako su prve informacije navodile kako je pucano u pravcu kuće, portal Istraga javlja kako im je potvrđeno da su meci ispaljeni u zrak, a ne u pravcu kuće.

MUP RS nije se oglasio ni o jednom od dva incidenta...

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()