Nema kupanja: Izgradnja olimpijskog bazena u Zenici zatvorila ostale u gradu

Prva faza gradnje zatvorenog, olimpijskog bazena počela je prošle godine, a osim investitora Grada Zenica, finansijsku podršku dali su i Vlada Zeničko-dobojskog kantona te Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

19.06.2024. 10:36
  • Podijeli:
bazen-voda-fotopixabay.jpg Foto: Pixabay

Gradski bazeni u Zenici, koji tradicionalno počinju s radom tokom ljetnog perioda po okončanju školske godine za đake osnovnih i srednjih škola, ove godine neće raditi, odnosno neće biti u mogućnosti da prime kupače - potvrdio je Feni direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Grada Zenica Nedim Talić.

Otvoreni bazeni u naselju Crkvice, koji su decenijama bili omiljeno okupljalište Zeničana i stanovnika susjednih gradova, nisu u mogućnosti primiti kupače zbog činjenice da je to od prošle godine veliko gradilište te što je i sistem za filtriranje vode bio instaliran upravo na dijelu lokacije gdje bi u narednih godinu ili dvije trebao biti sagrađen zatvoreni bazen, olimpijskih dimenzija.

Prva faza gradnje zatvorenog, olimpijskog bazena počela je prošle godine, a osim investitora Grada Zenica, finansijsku podršku dali su i Vlada Zeničko-dobojskog kantona te Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Prema procjenama, investicija bi trebala koštati preko 20 miliona KM.

- Ove godine otvoreni bazeni neće biti u funkciji zbog izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena. Razumijemo da će ovo utjecati na naše vjerne korisnike i ostale građane Zenice, jer su otvoreni bazeni bili omiljeno mjesto za rekreaciju i osvježenje tokom ljetnih mjeseci. Iako je ovo privremena neugodnost, uvjereni smo da će novi zatvoreni olimpijski bazen, kada bude izgrađen i u funkciji, donijeti mnoge dugoročne beneficije. Ovaj moderni objekat će omogućiti kvalitetnije uslove za treniranje i rekreaciju tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike- kazao je Talić.

Novi će bazen, ističe, pružiti mogućnosti za organizaciju sportskih takmičenja te drugih događaja, a što će dodatno obogatiti sportski život tog grada.

- Molimo sve za razumijevanje i strpljenje tokom ovog prijelaznog perioda. Radujemo se što ćemo uskoro imati priliku uživati u novom, savremenom sportskom objektu koji će služiti svim generacijama naših sugrađana - kazao je Talić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()