Nakon trovanja u Hrvatskoj: BiH nije uvezla sporna pića, sve se proizvodi u punionici u Sarajevu

Napominju i da su sve dostupne informacija dostavili na znanje i nadležno postupanje inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini

10.11.2023. 11:05
  • Podijeli:
coca-cola-g7d27c75f2_1280-63bed904de5cc.webp Foto: Pixabay

U skladu s povratnom informacijom Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo dostavljenom na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, nijedan proizvod koji je trenutačno predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj nije uvezen u Bosnu i Hercegovinu.

Kako se navodi u pojašnjenju, robne marke Coca-Cola Original Taste 0.5l (PET), Coca-Cola Original Taste i Coca-Cola Zero proizvode se lokalno za tržište Bosne i Hercegovine u punionici u Sarajevu, nose oznaku LBP i LBS, te se iste također ne izvoze iz Bosne i Hercegovine na tržište Republike Hrvatske, objavili su na svojim internetskim stranicama iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Napominju i da su sve dostupne informacija dostavili na znanje i nadležno postupanje inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Nakon što se u Hrvatskoj pojavila informacija o trovanju građana usljed konzumacije određenih napitaka te nakon što je kompanija Coca-Cola potvrdila da je u "jednom, izolovanom slučaju" trovanje povezano sa Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, članice Fortenove grupe odlučile su samostalno iz svojih prodavnica povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole.

Nešto ranije Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata Hrvatske privremeno je kompaniji Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje sumnjivih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()