Nakon trovanja popularnim pićem u Hrvatskoj, oglasila se i Agencija za sigurnost hrane u BiH

"Kao mjeru predostrožnosti, izvršili smo obavještenje nadležnih inspekcijskih organa o ovom slučaju, a kako bi bili u pripravnosti da poduzmu eventualno potrebne dalje radnje”, naveli su iz Agencije

07.11.2023. 18:41
  • Podijeli:
Piće-63da74a058242.webp Foto: Pixabay

Agencija za Sigurnost hrane Bosne i Hercegovine nema službenih informacija o distribuciji potencijalno opasnog bezalkoholnog pića na bh. tržište.

“Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, za sada, nije obaviještena niti iz jednog službenog izvora informacija, o distribuciji potencijalno opasnog bezalkoholnog pića na bh. tržište”, rečeno je za Bljesak.info iz Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Dodali su da je Agencija upoznata s informacijama vezanim za sumnje na trovanje potrošača u Republici Hrvatskoj, nakon konzumacije bezalkoholnog pića, no kažu kako u toku pisanja odgovora, nisu raspolagali s još uvijek službenim očitovanjem nadležnih organa RH.

“Kao mjeru predostrožnosti, izvršili smo obavještenje nadležnih inspekcijskih organa o ovom slučaju, a kako bi bili u pripravnosti da poduzmu eventualno potrebne dalje radnje”, naveli su iz Agencije.

Podsjetimo, potvrđen je jedan slučaj trovanja nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se građane u Hrvatskoj upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi poznati brend Coca Cola, jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

Slučaj je potvrđen u KBC Rijeka, a odmah tokom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranskoj.

Coca-cola Hrvatska je u utorak potvrdila da zna za slučaj trovanja njezinom mineralnom vodom u riječkom kafiću, poručivši da se radi o izoliranom slučaju i da je otvorena za saradnju sa svim nadležnim tijelima.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, saopštili su iz Coca-cole.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()