Na jak vjetar i nevrijeme: Uprave civilne zaštite u BiH izdale upozorenje

Poseban apel upućen je građanima i nadležnim institucije iz oblasti zaštite i spasavanja i civilne zaštite da obrate pažnju, preduzmu mjere i aktivnosti na ličnoj i bezbjednosti materijalne imovine od nevremena

02.11.2023. 18:52
  • Podijeli:
nevrijeme-653b9eb7464fa.webp Foto: TANJUG

Uprava civilne zaštite Republike Srpske izdala je za naredne dane upozorenje na jak vjetar i nevrijeme.

Upozorenje je izdato građanima, javnim institucijama i privrednim subjektima.

Poseban apel upućen je građanima i nadležnim institucije iz oblasti zaštite i spasavanja i civilne zaštite da obrate pažnju, preduzmu mjere i aktivnosti na ličnoj i bezbjednosti materijalne imovine od nevremena i jakog vjetra koji će mjestimično duvati do 100 kilometara na čas, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Obilnija kiša očekuje se na jugu u jugozapadu Srpske.

U saopštenju se navodi da Republička uprava civilne zaštite izvršava svoje zadatke u povećanoj gotovosti.

Iz Federalne uprave civilne zaštite ukazali su na narandžasto upozorenje koje je izdao Federalni hidrometeorološki zavod zbog mogućih jakih do olujnih, lokalno i orkanskih, udara vjetra, te intenzivnijih pljuskova, praćenih grmljavinom. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()