Mostar raspisao poziv za pokretanje letova za Zagreb

Gradonačelnik Mario Kordić kazao da bi ovo bilo povezivanje grada na Neretvi s Evropom

23.03.2023. 11:05
  • Podijeli:
mostar_aeordrom anadolija-6400be98a23bf.webp Foto: Anadolija

Aerodrom u Mostaru je raspisao javni poziv za avioprijevoznika za pokretanje letova između Zagreba i Mostara uz subvencije.

Prema pozivu, linija bi trebala biti služena najmanje tri puta sedmično, od čega dva u jutarnjim satima kako bi se što bolje povezala s evropskim letovima iz glavnog grada Hrvatske.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je rekao da bi to značilo povezivanje tog grada u Hercegovini s Evropom.

"Ako se zainteresirani avioprijevoznik javi, a vjerujemo da hoće, to znači da bi iz Mostara za Zagreb postojali letovi s polaskom u šest ujutro, s dolaskom u sedam. Kao rezultat toga, putnici će se moći spojiti na sve letove za Evropu koji polaze između 7.30 i podneva, uključujući Frankfurt, Minhen, Pariz, Amsterdam, Brisel i Barcelonu", rekao je, prenosi Ex-Yu Aviation.

Croatia Airlines iskazala je interes za obnovu letova između dva gradova, koje je održavala do početka pandemije koronavirusa u martu 2020.

Aerodrom u Mostaru inače teško privlači putnike i avio prijevoznike. U prva dva mjeseca ove godine opslužio je 35 putnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()