Mnogo malih ljudi mogu da mijenjaju svijet

Daun sindrom centra Banjaluka u Solunu potpisao memorandum o saradnji sa Daun sindrom centrom u Grčkoj

23.03.2023. 18:21
  • Podijeli:
Daun SC Banjaluka Grčka UNA 02-641c89a0b1c83.webp Foto: UNA

U klubu Oficira u Solunu, krunisana je petodnevna posjeta Daun sindrom centra Banjaluka, Grčkoj, gdje je potpisan memorandum između Daun sindrom centra Banjaluka i Daun sindrom centra Grčka.

Tim korakom, uspostavljeni su jaki temelji za buduću saradanju, a sve u cilju obezbjeđivanja i ostvarivanja bolje prihvaćenosti osoba sa ovim sindromom i njihove socijalne inkluzije.

Tokom ove svečanosti, predsjednik Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić proglasio je Jelenu Jovanović ambasadorom ovog centra za prostor Grčke, a povodom njihovog boravka u Solunu, izjavio je da mnogo malih ljudi, na mnogo malih mjesta, mogu da mijenjaju svijet.

“Mi smo, zahvaljujući šefu Predstavništva Republike Srpske Jeleni Jovanović, počeli da mijenjamo svijest o osobama sa Daunovim sindromom. Riječima se ne može opisati značaj ovog susreta u Grčkoj, naša Djeca Sunca postaju međunarodno društveno vidljivi i korisni. Dobili smo sasvim nova saznanja, shvatili smo koliko smo napredovali, koliko mi, iz DSC Banjaluka, trebamo još da radimo kako bismo poboljšavali kvalitet življenja osoba sa ovim sindromom”, kaže Jelić.

Prava sreća u životu jeste, dodaje, saznanje da vas vole onakvim kakvi zaista jeste, a kao što to čini i Jelena Jovanović.

“Ovi osmijesi će još dugo, dugo da traju. U Solunu su pali i prvi ljubavni osmijesi između naših i grčkih drugara, oni su prosto srećni i narasli su jedan metar od zemlje, više ne mogu da uđu na ona vrata kroz koja su prolazili.

Potpis ugovora sa DS Grčke će nam puno pomoći da zajedničkim snagama poboljšavamo kvalitet življenja ove populacije. Dogovoreni su dalji koraci i susreti”, zaključio je Jelić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()