Malo mimo struke

Vi, koji imate svoje razloge za život, počnite da pričate sa njima, grlite ih i istinski volite

03.05.2023. 16:01
  • Podijeli:
align-fingers-71282_1280-6452694050a2d.webp Foto: Foto: Pixabay

Nesrećni 3. maj 2023. godine ostaće upamćen kao jedan od najmračnijih dana, ne samo Beograda, već čitavog regiona i nekadašnje države. Dan kada je jedno dijete ubilo mnogo djece i dan kada je jedan osnovac pucao u sistem osnovnih ljudskih vrijednosti.

Odakle mu oružje, kako, zašto... Da li se moglo... Trebalo je... biće pitanja i teze na koje će nam narednih dana odgovore davati „stručnjaci“ iz različitih profesija i oblasti života. Sada će svi sve znati.

Pojedinci, struka i institucije, biće složni u stavu da se ovakav zločin više ne smije ponoviti.

A kada sve prođe, dok se ne dogodi neki novi skandal ili zločin koji će „šokirati region“ – vi, koji imate svoju djecu, svoje razloge za život, počnite da pričate sa njima. Grlite ih i istinski volite.

Gledajte svoje anđele sa svim njihovim vrlinama i manama. Ne tražite da budu odlični učenici. Ne obećavajte nagrade samo za petice i ne kažnjavajte za jedinice. Razgovarajte sa njima, jer i oni imaju svoje probleme, koliko god ti problemi nama bili mali i nebitni.

Te male glave naučiće svu teoriju ovog svijeta i sve što im se servira, a servira im se svašta. Za koju godinu one će biti mnogo pametnije od nas, koji smo ovog 3. maja mogli vidjeti da naši problemi ne vrijede ni jednog vriska ili suze očajnih majki ispred beogradske škole.

Poklonite vrijeme svojoj djeci. Sve drugo će naučiti i imati priliku vidjeti u „šokantnom rijalitiju“ koji se zove život na Balkanu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()