Ljubitelji pozorišta dolaze na svoje: Najavljen jubilarni teatar fest "Petar Kočić"

V.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić istakla je da 25 godina festivala nije mali jubilej

19.04.2023. 11:29
  • Podijeli:
teatar_fest_najava_UNA-643fb4261f14b.webp Foto: UNA

Najavljen jubilarni, 25. Teatar fest “Petar Kočić”, koji će se održati od 5. do 11. juna.

Slogan “između snoviđenja i realnosti”.

Pet predstava je zvanično u selekciji:

- Pokojnik, 
- Moj sin malo sporije hoda,
- San o zavičaju,
- Rolerkoster,  
- Uspavanka za Aleksiju Rajčić

Za kraj, opera u čast nagrađenih, predstava “Deca”, nastala prema knjizi Milene Marković.

Datumi održavanja će biti naknadno određeni.

"Svi pozorišni radnici su se entuzijastično okrenuli vedrim temama, kreativnost je došla u prvi plan. Jako sam zadovoljna selekcijom, mislim da će publika da uživa. Odgledala sam 30 predstavu 21 je prijavljena, ja sam odgledala 12 prestava uživo i 18 putem snimka, što je dosta teže. Prijavljene predstave su stigle iz različitih gradova BiH, ali i regiona. Naš festival, dakle, na regionalnom planu ima dobru reputaciju. Razne teme su zastupljene, od teme prethodnog rata, nasilje nad ženama… ali su, ovaj put, te teme lagodnije za gledanje. Forma je lakša, a opet snažna. Nadam se da će ljubitelji pozorišta izdvojiti novac i uživati tih šest dana", kazala je glumica Slađana Zrnić.

V.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić istakla je da 25 godina festivala nije mali jubilej.

"Imali smo u planu da dovedemo šest predstava, plus operu u čast nagrađenih, ali finansijska sredstva nas, nažalost, ograničavaju. Samo otvaranje 5. juna će biti propraćeno i malim muzičkim iznenađenjem. Od 6. do 10. se igraju predstave u selekciji, a 11. predstava u čast nagrađenih. Pozivam publiku da isprati događaje, trudićemo se da zadržimo cijene na što nižem nivou. Koju god predstavu da izaberete, nećete pogriješiti", kazala je Grbić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()