Koliko smo mentalno zdravi?

Svjesnost i rad na iscjeljenju jedini put

10.10.2023. 19:55
  • Podijeli:

Danas je svjetski dan mentalnog zdravlja.

Dan kada moramo biti svjesni njegovog značaja ali i važnosti reagovanja i traženja pomoći struke kada postanemo svjesni da imamo problem.

Jer ignorisanje ovih problema može dovesti do tragičnih posljedica.

"Svjesnost i rad na iscjeljenju, mislim da je to jedini put, uništićemo se drugačije", rekla je psiholog Enisa Mešić

Da je to jedini put pokazala nam je i ova, 2023 godina u kojoj su se desili mnogi nemili događaji. Ubistva u Beogradu, donjem Mladenovcu, Gradačcu, pokušaj ubistva u Lukavcu su potresli regiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()