Kardinal Bozanić: Uskrs je pobjeda života nad smrću

"Isusovo uskrsnuće promijenilo dotadašnje stanje čovjeka i svijeta te kako Uskrs ne pripada prošlosti, nego je vječna sadašnjost"

09.04.2023. 11:31
  • Podijeli:
bozanic-uskrs (1)-643285045d8aa.webp Foto: Anadolija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje Nedjelje Uskrsnuća Gospodnjega – Uskrs u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, javlja Anadolija.

U propovijedi kardinal Josip Bozanić je istaknuo kako je Isusovo uskrsnuće promijenilo dotadašnje stanje čovjeka i svijeta te kako Uskrs ne pripada prošlosti, nego je vječna sadašnjost.

„Uskrsnuće je, ako se možemo poslužiti jezikom teorije evolucije, najveća mutacija, kako bi to rekao papa Benedikt XVI. Uskrsnuće je apsolutno najodlučniji skok prema potpuno novoj dimenziji kakav se nikada nije dogodila u dugoj povijesti života i njegova razvoja. To je skok u potpuno novi poredak koji se tiče nas i svekolike povijesti“, poručio je Bozanić.

Uskrs je pobjeda života nad smrću, izlazak, čovjekov prijelaz iz ropstva grijeha i zla u slobodu ljubavi i dobra, naveo je u propovijedi.

Kardinal Bozanić je zazvao milost na „sve koji su zaduženi za čuvanje pravde i mira, za sve koji se bave humanitarnim radom i zauzimaju se za mir u svijetu, posebno za mir u ratom namučenoj Ukrajini, da promiču geste solidarnosti i prijateljstva“.

„Mir je potreban napadnutim i napadačima, a najviše inicijatorima i zapovjednicima. Budimo i dalje spremni karitativno pomoći, posebno u prihvaćanju prognanika. Neka naše nedavno iskustvo rata, stradanja i progonstva pojača našu empatiju i velikodušnost. Molimo u ovoj euharistiji da nam Bog dade činiti dobro“, rekao je Bozanić.

Uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, uskrsnoj Svetoj misi nazočili su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te ministri i drugi visoki dužnosnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()